Google Chrome: Τι πρέπει να γνωρίζετε. Η πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση του Chrome άρχισε να επισημαίνει ιστότοπους και ιστοσελίδες που περιέχουν μια φόρμα. Αλλά δεν διαθέτουν μια βασική λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται SSL.

Το SSL, το οποίο σημαίνει “Secure Sockets Layer”, είναι η βασική τεχνολογία που εξασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που περνούν μεταξύ ενός διακομιστή ιστού και ενός προγράμματος περιήγησης. Κωδικοί πρόσβασης, πληροφορίες πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά δεδομένα – παραμένουν ιδιωτικά και εξασφαλίζει προστασία από τους χάκερς.

Στον Chrome, οι ιστότοποι που δεν διαθέτουν SSL επισημαίνονται με την προειδοποίηση “Not Secure” με έντονο κόκκινο. Ακριβώς μέσα στη γραμμή URL.

Η Google άρχισε να το κάνει αυτό για σελίδες που ζητούσαν ευαίσθητες πληροφορίες. Όπως πιστωτικές κάρτες. Η ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο επεκτείνει την προειδοποίηση σε όλους τους ιστότοπους που περιέχουν μια φόρμα. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα μόνο πεδίο που ζητά κάτι σαν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι επίπτωση έχει αυτό στις επιχειρήσεις;

Επειδή ο Chrome έχει το 47% του μεριδίου αγοράς, αυτή η αλλαγή είναι πιθανό να παρατηρήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον Chrome. Και σημειώστε αυτό. Το 82% των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα καταναλωτών δήλωσε ότι θα έφευγαν από έναν ιστότοπο που δεν είναι ασφαλής.

Google Chrome: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με άλλα λόγια, εάν η επαγγελματική ιστοσελίδα της επιχείρησής σας δεν είναι ασφαλισμένη με SSL, τότε περισσότεροι από 8 στους 10 χρήστες Chrome δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας.

Επιπλέον, η Google δήλωσε δημοσίως ότι το SSL αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κριτήριο για το SEO, ως σήμα κατάταξης στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google. Αυτό σημαίνει ότι ένας ιστότοπος με δυνατότητα SSL μπορεί να προσπεράσει στα αποτελέσματα αναζήτησης Google έναν άλλο ιστότοπο χωρίς SSL.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο οποιοσδήποτε κατέχει ή λειτουργεί έναν ιστότοπο θα πρέπει να ξεκινήσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να “ασφαλίσει” την ιστοσελίδα του με πιστοποιητικό SSL. Σε συνδυασμό με κάποια άλλα μέτρα ασφαλείας.

Οι επιχειρήσεις που δεν φροντίζουν να προστατεύσουν τις πληροφορίες των επισκεπτών, πέραν του “καταποντισμού” που μπορεί να υποστούν στο SEO της ιστοσελίδας τους, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα. Να αποκτήσουν ανεπιθύμητη προσοχή και να χάσουν την εμπιστοσύνη των πελατών.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.