Ποιες είναι οι τεχνικές White hat & Black hat SEO;

Οι τεχνικές SEO κατατάσσονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

White Hat SEO – Τεχνικές που οι μηχανές αναζήτησης συστήνουν ως μέρος καλού σχεδιασμού.
Black Hat SEO – Τεχνικές που οι μηχανές αναζήτησης δεν εγκρίνουν και που επιχειρούν να ελαχιστοποιήσουν την επίδραση τους. Αυτές οι τεχνικές είναι επίσης γνωστές ως spamdexing.

Ποιες είναι οι τεχνικές White hat & Black hat SEO;

White Hat SEO

Μια τακτική SEO θεωρείται ως White Hat αν έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• Συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης.
• Δεν περιλαμβάνει καμία εξαπάτηση.
• Διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο που καταχωρεί μια μηχανή αναζήτησης, και που στη συνέχεια κατατάσσει, είναι το ίδιο το περιεχόμενο που θα δει ένας χρήστης.
• Εξασφαλίζει ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί για τους χρήστες και όχι μόνο για τις μηχανές αναζήτησης.
• Εξασφαλίζει την καλή ποιότητα των ιστοσελίδων.
• Εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα χρήσιμου περιεχομένου στις σελίδες web.

Ακολουθήστε πάντα μια τακτική White Hat SEO και μην προσπαθήσετε να ξεγελάσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Να είστε ειλικρινείς και θα έχετε σίγουρα κάτι περισσότερο.

Black Hat ή Spamdexing

Μια τακτική SEO, θεωρείται ως Black Hat ή Spamdexing αν έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• Προσπάθεια βελτιώσεων κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης που έχουν απορριφθεί από τις μηχανές ή/και που περιλαμβάνουν εξαπάτηση.
• Ανακατεύθυνση χρηστών από μια σελίδα που έχει κατασκευαστεί για μηχανές αναζήτησης σε μια που είναι πιο φιλική προς τον χρήστη.
• Ανακατεύθυνση χρηστών σε μια σελίδα διαφορετική από τη σελίδα κατάταξη της μηχανής αναζήτησης.
• Χρήση μιας έκδοσης της σελίδας για την αναζήτηση αραχνών/bots και μια άλλης έκδοσης για τους ανθρώπινους επισκέπτες. Αυτό ονομάζεται τακτική Cloaking SEO.

• Χρήση κρυφού ή αόρατου κειμένου ή με το χρώμα του φόντου της σελίδας, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μέγεθος γραμματοσειράς ή απόκρυψη μέσα στον κώδικα HTML, όπως τα τμήματα ‘’χωρίς πλαίσιο”.

Επανάληψη λέξεων-κλειδιά στα metatags, και χρήση λέξεων-κλειδιά που είναι άσχετα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

• Υπολογιζόμενη τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών σε μια σελίδα για την αύξηση του αριθμού των λέξεων-κλειδιών, της ποικιλίας και της πυκνότητας περιεχομένου της σελίδας.

• Δημιουργία ιστοσελίδων χαμηλής ποιότητας που περιέχουν πολύ λίγο περιεχόμενο, αλλά αντιθέτως είναι γεμάτες με πολύ παρόμοιες λέξεις-κλειδιά και φράσεις. Αυτές οι σελίδες ονομάζονται Doorway ή Gateway σελίδες.
• Ιστοσελίδες καθρέπτες που φιλοξενούν πολλούς δικτυακούς τόπους – όλες με εννοιολογικά παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικές διευθύνσεις URL.
• Η δημιουργία ενός αντίγραφου μιας δημοφιλούς ιστοσελίδας που παρουσιάζει περιεχόμενο παρόμοιο με το πρωτότυπο σε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης ιστοσελίδας, αλλά ανακατευθύνει τους χρήστες σε άσχετες ή κακόβουλες ιστοσελίδες. Αυτό ονομάζεται hijacking σελίδας.

Πάντα να μένετε μακριά από οποιαδήποτε από τις παραπάνω τακτικές Black Hat για να βελτιώσετε την κατάταξη του site σας. Οι μηχανές αναζήτησης είναι αρκετά έξυπνες για να εντοπίσουν όλες τις παραπάνω ιδιότητες του site σας και, τελικά, να μην κερδίσετε τίποτα αλλά απεναντίας να χάσετε ή και να “εξαφανιστείτε” από τις μηχανές.

Κι αν η ερώτηση είναι πως θα μπορέσετε να γνωρίζετε ποιες τεχνικές θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία SEO που θα σας αναλάβει και αν αυτή θα δουλέψει με white ή black τεχνικές, η απάντηση είναι πως θα πρέπει να απευθυνθείτε και να εμπιστευτείτε μια αξιόπιστη εταιρεία digital marketing που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει χωρίς το παραμικρό ρίσκο.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.