Αν και οι εταιρικοί λογαριασμοί του Instagram δεν έχουν τόσα χαρακτηριστικά όσα έχουν τα εταιρικά προφίλ στο Facebook, το Pinterest, το LinkedIn και στις άλλες πλατφόρμες, η επιχείρηση σας πρέπει να δημιουργήσει έναν εταιρικό λογαριασμό στο Instagram και να αποκτήσει μια δυνατή διαδικτυακή παρουσία και σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.

Πως να τον δημιουργήσετε 

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ σας. Εάν στο πάνω μέρος της οθόνης δείτε ένα μήνυμα που να λέει “Αλλάξτε σε Εταιρικό Προφίλ” τότε πληρείτε τις προϋποθέσεις για να κάνετε την αλλαγή.

Έπειτα, συνδέστε τον λογαριασμό σας με το προφίλ σας και την εταιρική σελίδα στο Facebook. Τέλος, συμπληρώστε τις πληροφορίες επικοινωνίας της επιχείρησής σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας και την διεύθυνση σας.

Τα οφέλη

1. Βοηθήστε τους πελάτες να σας βρουν

Πριν βγουν τα εταιρικά προφίλ του Instagram ο μόνος τρόπος να αλληλεπιδράσουν οι followers με μία επιχείρηση έξω από το Instagram ήταν να κάνουν κλικ στο διαδικτυακό προφίλ της επιχείρησης.
Όταν δώσετε τις πληροφορίες επικοινωνίας για τον εταιρικό σας λογαριασμό, θα εμφανιστεί ένα κουμπί επικοινωνίας στο προφίλ σας και οι χρήστες απλά θα πρέπει να κάνουν κλικ σε αυτό το κουμπί για να σας καλέσουν ή να σας στείλουν email.

2. Πρόσβαση σε analytics

Το Instagram ίσως είναι η τελευταία πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει εργαλεία analytics.

Μέχρι τώρα κάποιος μπορούσε να παρακολουθήσει τα analytics χρησιμοποιώντας δωρεάν ή επί πληρωμή εργαλεία που προσφέρονταν από τρίτους. Τα εταιρικά εργαλεία του Instagram — τα οποία ονομάζονται Insights — αποτελούν έναν βολικό τρόπο να ρίξετε μία γρήγορη ματιά στο κατά πόσο δουλεύει καλά το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να δείτε τα post σας στο Instagram πηγαίνοντας στο προφίλ σας και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Insights στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Μετά τη δημιουργία του εταιρικού λογαριασμού πρέπει να ασχοληθείτε με τη διάδοση του. Όπως και στα υπόλοιπα Social media, ένα μεγάλο και ζωντανό κοινό είναι ο λόγος ύπαρξης μας και το στοιχείο που θα φέρει την επιτυχία. Για αυτόν το στόχο, η υπηρεσία αύξησης κοινού στο instagram, όπως και στο facebook είναι μια πρώτης τάξεως κίνηση που θα σας λύσει πολλά προβλήματα.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.