Οι επιχειρηματίες πάντα ψάχνουν τρόπους να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους. Όσο καλές όμως και εάν είναι οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε, εάν κανένας δεν γνωρίζει ότι τα προσφέρετε τότε είναι σαν να μην υπάρχουν.

Το μυστικό της επιτυχίας της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να μπορέσετε να επικοινωνήσετε το μήνυμά σας σε όσους περισσότερους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο λόγος που έχετε σελίδα στο Facebook ή σε κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι για να βρουν την επιχείρησή σας αυτοί που την ψάχνουν.

Αυτή η στρατηγική marketing έχει περίπου μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας. Ο λόγος που είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για να αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους. Και εδώ έγκειται το μυστήριο.

Πώς μπορείτε να αυξήσετε τις διασυνδέσεις της επιχείρησής σας και να μεγιστοποιήσετε την έκθεση της;

Σύμφωνα με τον Marco Hansell, “Οι επιχειρήσεις που επιζητούν να μεγιστοποιήσουν την έκθεσή του είτε πρέπει να χτίσουν άμεσα το κοινό τους είτε να καλλιεργήσουν σχέσεις με ‘ομιλητές’ οι οποίοι να μπορούν να αναμεταδώσουν το μήνυμά σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν σας ένα εργαλείο προώθησης, όπου οι πληροφορίες ρέουν από έναν ομιλητή προς ένα κοινό και μετά μεταδίδονται εκ νέου από μία καινούργια ομάδα ομιλητών σε άλλο κοινό κ.ο.κ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δουλεύουν με πολλαπλασιασμό.

Επίσης τα μέσα κοινωνική δικτύωσης είναι πολύ πιο περίπλοκα από ότι ήταν παλαιότερα. Καθημερινά εμφανίζονται καινούργιες πλατφόρμες και παλιές χάνουν την αίγλη τους. Κάποια στιγμή όλοι συζητούσαμε για το My Space. Μετά από λίγο καιρό, όταν κάποιος έλεγε κάτι για το My Space, οι άλλοι τον κοιτούσαν λες και είχε τρία μάτια.

Πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν και δεν επιθυμούν να είναι πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για αυτό τον λόγο υπάρχουν επαγγελματίες σε αυτόν το κλάδο. Το να δημιουργήσετε διασυνδέσεις από το μηδέν είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Και εκτός αυτού, άλλοι άνθρωποι έχουν ήδη κοινό το οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Ποια είναι η επόμενη τάση όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε πώς μπορείτε να συνδεθείτε με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις νέες πλατφόρμες; Μήπως γνωρίζετε κάποιον με χιλιάδες followers που να μπορεί να αναμεταδώσει το μήνυμά σας; Μην ξεχνάτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν να κάνουν τόσο με το πόσες άμεσες διασυνδέσεις έχετε αλλά με το πόσες διασυνδέσεις έχουν αυτοί με τους οποίους έχετε διασυνδέσεις.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.