Πως θα γίνετε επιτυχημένος content creator.

Σήμερα θα σας αναλύσουμε πως θα γίνετε ένας επιτυχημένος content creator.

Φυστικοβούτυρο και ζελέ. Batman και Robin. Αυγά και ζαμπόν. Έχετε ακούσει πιθανώς αυτά τα διάσημα ζευγάρια, αλλά για τους inbound marketers , υπάρχει ένα ζευγάρι ειδικότερα που πηγαίνει χέρι-χέρι: το περιεχόμενο και το μάρκετινγκ.

1. Διαβάστε τις ειδήσεις για τη βιομηχανία σας κάθε μέρα

Δημιουργώντας εξαιρετικό περιεχόμενο που πραγματικά σχετίζεται με το κοινό-στόχο σας απαιτεί από εσάς να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον κλάδο σας. Και οι καλύτεροι δημιουργοί περιεχομένου ψάχνουν το διαδίκτυο για τις ειδήσεις και τις τάσεις της βιομηχανίας. Αυτό τους καθιστά ικανούς να κατανοήσουν το πλαίσιο πίσω από αυτό που συνέβη ιστορικά στη βιομηχανία τους και πώς αυτό διαμορφώνει τη νοοτροπία του ακροατηρίου τους στο παρόν. Αποκτήστε τη συνήθεια της ανάγνωσης βάζοντας όλα όσα διαβάζετε σε ένα μέρος.

2. Γράφετε συχνά

Εάν δεν το χρησιμοποιείτε, το χάνετε. Οι επιτυχημένοι δημιουργοί περιεχομένου κατανοούν τη σημασία να… «γυμνάζουν» συνέχεια τους μυς της γραφής τους. Με αυτόν τον τρόπο βοηθιούνται να επεξεργάζονται ιδέες που μπορεί να μπερδεύονται στο κεφάλι τους και να εντοπίζουν τα ψήγματα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πλήρως υλοποιημένες ιδέες αργότερα. Οι επιτυχημένοι δημιουργοί περιεχομένου μπορεί να μην είναι πάντα εμπνευσμένοι για να γράψουν, αλλά γνωρίζουν ότι κάτι εμπνευσμένο μπορεί να προέρχεται από το γράψιμό τους.

Πως θα γίνετε επιτυχημένος content creator

3. Μελετήστε το κοινό του κλάδου σας

Το τρίτο προσόν για να γίνεις επιτυχημένος content creator: Να ξέρεις το κοινό σου απέξω κι ανακατωτά. Εξετάστε τους δικούς σας αναγνώστες και θεατές: Τι θέλουν που δεν τους δίνετε ακόμα; Τι προβλήματα έχουν που μπορείτε να τα λύσετε; Ακολουθούν κάποια άλλα χαρακτηριστικά του κοινού σας, με τα οποία μπορείτε να ταυτιστείτε εσείς ή οι υπάλληλοί σας:
Ηλικία
Γένος
Τοποθεσία
Οικογενειακό μέγεθος
Τίτλος εργασίας
Μισθός

4. Δημιουργήστε τη δική σας φωνή

Αυτό που μπορείτε να φέρετε στο περιεχόμενό σας, που κανείς άλλος δεν μπορεί, είναι εξάλλου η δική σας προσωπική φωνή.
Πέρα από αυτό, οι αναγνώστες κάνουν κλικ στο περιεχόμενό σας για τις πληροφορίες, αλλά επιστρέφουν για την προσωπικότητα που βγάζετε.
Γράφετε για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο; Μην προσφέρετε μόνο φρέσκα στοιχεία για το σημερινό κακόβουλο λογισμικό. Δώστε προσωπικές ιστορίες παραβιάσεων δεδομένων που δικαιολογούν τις ιδέες σας και που μόνο εσείς μπορείτε να προσφέρετε.

5. Προσφέρετε λύσεις, όχι μόνο σχόλια

Όταν ξεκινάτε μόλις ως δημιουργός περιεχομένου, ίσως έχετε ήδη τις γνώσεις που αναζητά η αγορά σας. Για τους επιτυχείς δημιουργούς περιεχομένου, ωστόσο, η τεχνογνωσία δεν είναι τα πάντα.
Επιπλέον, θέλετε το κοινό σας να θυμάται το περιεχόμενό σας; Μην απαγγέλετε απλώς τα πράγματα που γνωρίζετε – εξηγήστε γιατί είναι σημαντικά και τι μπορεί να πάρει το ακροατήριό από αυτά. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν το περιεχόμενό σας δεν ενδιαφέρονται μόνο για να σας ακούν να μιλάτε. Ποιο συγκεκριμένα, προσβλέπουν στην ικανοποίηση συγκεκριμένων αναγκών. Μόνο έτσι, θα γίνετε ένας επιτυχημένος content creator.

6. Αναρωτηθείτε για τα πάντα.

Ειδικά, οι δημιουργοί περιεχομένου είναι περίεργοι από τη φύση τους. Επομένως, έχουν μάθει να είναι περίεργοι για την εσωτερική γνώση που έχουν ήδη και για τις εξωτερικές πληροφορίες που καλούνται να προωθήσουν στον κόσμο.

Επιπρόσθετα, είναι οι ιδέες που προέρχονται από αυτή την εγγενή περιέργεια που κάνει εξαιρετικό το περιεχόμενο.

Συμπερασματικά, υπάρχει μεγάλη πίεση στους δημιουργούς περιεχομένου να αναδείξουν σπουδαίο περιεχόμενο ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ. Απλά ξέρετε ότι το να είσαι επιτυχημένος δημιουργός περιεχομένου ξεκινάει από τις προσωπικές συνήθειες που σχηματίζεις, καθώς αυτές θα σε οδηγήσουν στο να παράγεις πολύ σημαντικό περιεχόμενο για το κοινό-στόχο σου.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.