Τα extranet είναι παρόμοια με τα intranet, αλλά είναι επίσης προσβάσιμα σε εξωτερικούς συνεργάτες όπως επιχειρηματικούς συνεργάτες, προμηθευτές, σημαντικούς πελάτες κτλ., για την ανταλλαγή δεδομένων, εφαρμογών και πληροφοριών.

Ένα extranet μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από μέλη του προσωπικού που δεν δουλεύουν στα γραφεία της επιχείρησης, π.χ αυτούς που δουλεύουν στις πωλήσεις ή στην υποστήριξη πελατών ή αυτούς που δουλεύουν από το σπίτι. Οι χρήστες των extranet πρέπει να αποτελούν μία καλά ορισμένη ομάδα και η πρόσβαση πρέπει να είναι προστατευμένη μέσω αυστηρών διαδικασιών ταυτοποίησης και χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Τέσσερις λόγοι να χρησιμοποιείτε extranet

Ένα extranet μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις ακόλουθες επιχειρηματικές ανάγκες:

  1. Χρήση online παραγγελιών, εντοπισμός ηλεκτρονικών παραγγελιών, εσωτερική και εξωτερική διαχείριση αποθεμάτων με επιλεγμένους συνεργάτες.

  2. Ευέλικτη εργασία που ευνοεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και καθιστώντας ικανή την ανταλλαγή επιχειρηματικών πληροφοριών και συναλλαγών.

  3. Είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος να συνδεθούν οι επιχειρήσεις με τους συνεταίρους και τους προμηθευτές τους και να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται 24 ώρες την ημέρα.

  4. Αυτοματοποίηση των εμπορικών εργασιών ανάμεσα σε εσάς και τους συνεταίρους σας, ώστε να ενδυναμωθούν οι εταιρικές σχέσεις και να ενσωματώσετε την επιχείρηση σας σταθερά στην προμηθευτική αλυσίδα.

Πρέπει να θυμάστε ότι όταν κάνετε μέρη της επιχείρησής σας διαθέσιμα στους εμπορικούς συνεργάτες σας, θα περιμένουν αυτά τα δεδομένα να είναι:

  • διαθέσιμα

  • ενημερωμένα

  • πάντα ασφαλή

Η διαθεσιμότητα και η ασφάλεια είναι βασικά χαρακτηριστικά των extranet και για να τα διασφαλίσετε μπορεί να χρειαστείτε σημαντικούς πόρους.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.

Αυτά τα είδες;