Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Διαδικτυακή Διαφήμιση με Video; 

Τα διαδικτυακά video συνδυάζουν την δύναμη της παραδοσιακής διαφήμισης με την δύναμη της άμεσης ανταπόκρισης που προσφέρει το Διαδίκτυο και έτσι καλούν τους καταναλωτές σε πράξη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Οι διαφημίσεις μέσω video είναι αποτελεσματικές, επιφέρουν άμεση ανταπόκριση, έχουν χαμηλά έξοδα παραγωγής και σας επιτρέπουν να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό.

Τι δουλεύει: Τι Πρέπει να Κάνετε στην Παραγωγή Διαδικτυακών Video 

Οι άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο ψάχνουν αυθεντικό περιεχόμενο το οποίο να μπορούν να εμπιστευτούν ώστε να πάρουν τις αποφάσεις που θέλουν. Αυτή η τάση που επικρατεί στην αναζήτηση, κατά την οποία συνδυάζονται οι αμέτρητες πηγές πληροφοριών και η χαμηλή ανεκτικότητα σε χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο, καθιστούν την δημιουργία video που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών πραγματική πρόκληση. Για να δημιουργήσετε ένα video που να παρακινεί αυτούς που το βλέπουν και να τους καλεί σε πράξη πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

Αυθεντικότητα – Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί τις παραδοσιακές online διαφημίσεις και ψάχνουν αυθεντικότητα. Τα video που δείχνουν αληθινούς ανθρώπους σε αληθινά μέρη χτίζουν την εμπιστοσύνη στο μήνυμα του διαφημιστή.

Ενδιαφέρον μήνυμα – Η διαφοροποίηση είναι δύσκολη υπόθεση. Το να ενημερώσετε απλά τους ανθρώπους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας δεν θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους να βρουν τον καλύτερο παροχέα για τις ανάγκες τους. Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε ένα ενδιαφέρον μήνυμα που να τους ενθαρρύνει να πράξουν.

Ποιότητα – Τα video με κακή ποιότητα δεν έχουν καμία ελπίδα να κερδίσουν την προσοχή των ανθρώπων που, όπως είπαμε, έχουν άπειρες εναλλακτικές όσον αφορά το περιεχόμενο. Τα video με υψηλή ποιότητα προσφέρουν την καλύτερη εικόνα, ενώ τα video με χαμηλή ποιότητα όχι μόνο είναι εγγυημένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπουν στον κόπο να τα δουν, αλλά επίσης είναι σίγουρο ότι όσοι τα δουν θα σχηματίσουν άσχημη εντύπωση για την επιχείρηση.

Τι να μην κάνετε:

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να φτιάξετε ένα κακό διαδικτυακό video. Εδώ είναι κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγετε:

Αχρείαστα και μη πληροφοριακά κλισέ για να κάνετε πωλήσεις: Οι παραδοσιακές διαφημίσεις είναι πολύ φτωχές όσον αφορά το πολύτιμο περιεχόμενο, αλλά πλούσιες όσον αφορά τα κλισέ. Αυτό το μοντέλο σε καμία περίπτωση δεν πληροί τα στάνταρ των απαιτητικών σημερινών καταναλωτών.

Μακροσκελή video που χάνουν την προσοχή του κοινού: Τα video που αργούν υπερβολικά να φθάσουν στον ζητούμενο, σπαταλούν την προσοχή που τους έχουν δώσει οι θεατές. Οι καταναλωτές χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους και εγκαταλείπουν το video πριν προλάβουν να πληροφορηθούν όσον αφορά το πώς θα επωφεληθούν από το προϊόν ή την υπηρεσία.

Υπέρ-παραγωγή: Ακόμα και με την σημερινή πρόσβαση σε Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων, η μορφοποίηση των video είναι ακόμα περιορισμένη όσον αφορά την εμφάνισή τους και την αξία της παραγωγής. Τα περίτεχνα κόλπα με την κάμερα, τα ακριβά πακέτα γραφικών και άλλα στοιχεία της παραγωγής χάνονται στην μικρή οθόνη, σπαταλώντας έτσι αχρείαστα τον προϋπολογισμό σας. Ναι μεν η ποιότητα σας πρέπει να είναι σταθερή, αλλά μην ξεχνάτε ότι το κλειδί είναι το μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.