Είναι εκπληκτικό το με τι ταχύτητα αλλάζουν οι στρατηγικές SEO.  Λίγα χρόνια πριν, αν η ιστοσελίδα σας είχε μόνο μια καλή περιγραφή, μετά-τίτλους και λέξεις-κλειδιά θα μπορούσε να αναρριχηθεί γρήγορα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Στη συνέχεια, οι μηχανές αναζήτησης -σοφά κατά τη γνώμη μου- άρχισαν να ψάχνουν και να αξιολογούν το πραγματικό περιεχόμενο της σελίδας και έτσι η αρχική σελίδα και το περιεχόμενο της αναδείχθηκε επίσης σημαντικό.

Στο ίδιο timing δεν ήταν ποτέ κρυφό ότι τα ποιοτικά backlinks λειτουργούσαν (και λειτουργούν ως σήμερα) ως “ψήφος εμπιστοσύνης” σε μια ιστοσελίδα από άλλες αξιόλογες ιστοσελίδες, οπότε γρήγορα αναδείχθηκαν στον σημαντικότερο παράγοντα SEO.  Για να γίνει κατανοητή η χρησιμότητα των backlinks, το μόνο που χρειαζόταν μια ιστοσελίδα για να “απογειωθεί” στα αποτελέσματα αναζήτησης, ήταν να έχει περισσότερα backlinks από τους ανταγωνιστές της.

Στη συνέχεια ακολούθησαν μεγάλες αλλαγές στους αλγορίθμους της Google. Όλα τα παλαιά συστήματα και στρατηγικές SEO, σχεδόν έπαψαν να ισχύουν, ενώ καθιερώθηκε ένα σύστημα με ποινές για όποια ιστοσελίδα προσπάθησε “άγαρμπα” και επιτηδευμένα να αναρριχηθεί ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες να χάσουν τη βαθμολογία τους και να  “γκρεμιστούν” κατά τις αναζητήσεις των χρηστών.

Και τι γίνεται σήμερα;

Το SEO ζει και βασιλεύει! Παραμένει το Νο.1 εργαλείο στο digital marketing και το πιο πολύτιμο όπλο των επιχειρήσεων στη μάχη τους για την κατάκτηση της αγοράς τους και κατά του ανταγωνισμού τους.

Με ποια στρατηγική SEO έρχονται τα αποτελέσματα;

Αν ήταν απλό δεν θα ήταν SEO! Και αν ήταν για όλους θα είχαν όλοι επιτυχία και αποτέλεσμα… μηδέν. Η επιτυχία στο SEO έρχεται με σκληρή δουλειά και προσήλωση. Θέλει χρόνο, υπομονή & επιμονή. Θέλει μια σειρά από ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένη συχνότητα και επαναληψιμότητα. Για να πετύχεις πλέον στο SEO δεν αρκούν ένα-δύο-πέντε πράγματα. Χρειάζονται πολύ περισσότερα κι αυτό εξηγεί το γεγονός ότι ενώ παλιότερα μπορούσε -για λίγο και μόνος- του να ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, τώρα ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς τη βοήθεια και την χάραξη της στρατηγικής από ένα επιτυχημένο digital agency. Η εμπειρία μας και τα αποτελέσματα μας σε δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες SEO πελατών μας είναι η καλύτερη απόδειξη.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.