Τι πρέπει να κάνετε για κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας.

Σήμερα θα σας πούμε όλα τα μυστικά.

Αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η προσθήκη μιας φωτογραφίας σε μια ιστοσελίδα δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο το ανέβασμα και το κλικάρισμα στο κουμπί δημοσίευσης.

Φυσικά, αυτή είναι μια επιλογή – μπορείτε να το κάνετε με τον τεμπέλικο τρόπο – αλλά εάν θέλετε ένα τέλεια σχεδιασμένο και βελτιστοποιημένο website και μια καλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε έχουν βελτιστοποιηθεί πριν από τη δημοσίευση.

Μπορεί να σας φανεί κουραστικό, ενοχλητικό και χρονοβόρο, αλλά θα καταλάβετε ότι ο χρόνος για να το κάνετε αυτό αξίζει τον κόπο όταν δείτε τον βαθμό Α+ στο Google Webmaster Tools και τα διάφορα άλλα εργαλεία και ανταμειφθείτε με εξαιρετικά υψηλό ranking στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι πρέπει να κάνετε για κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας

Επεξεργασία

Αν δεν είστε κάτοχος άδειας Adobe Photoshop, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών online που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας. Οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στο website σας είναι εξίσου σημαντική με τη σωστή γραμματική.

Αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν δωρεάν εργαλεία που διευκολύνουν την περικοπή, την αλλαγή μεγέθους και την επεξεργασία των εικόνων σας:

• PicMonkey
• Pixlr
• Fotor

Συμπίεση

Μεγάλα και βαριά αρχεία εικόνας καταλαμβάνουν πολύ πολύτιμο χώρο στον ιστότοπό σας και θα επιβραδύνουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας και θα παρεμποδίζουν σημαντικά την απόδοσή του. Πριν μεταφορτώσετε οποιαδήποτε εικόνα στον ιστότοπό σας, συμπιέστε τη.

Στο Adobe Photoshop, επιλέξτε “συμπίεση για web” πριν από την αποθήκευση του αρχείου. Μπορείτε επίσης να επιτύχετε παρόμοια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα δωρεάν εργαλεία συμπίεσης εικόνων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Η ταχύτητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατάταξης, άρα τόσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα.

• PunyPNG
• PNGGaunlet

Τα αποτελέσματα ποικίλλουν, αλλά σε μια δοκιμή, το Adobe Photoshop μείωσε μια εικόνα 236 KB σε 108.1KB, ενώ το TinyPNG μείωσε το ίδιο αρχείο από 236KB σε 110.4KB. Λοιπόν, το Adobe Photoshop λειτουργεί ελαφρώς καλύτερα, αλλά μπορείτε να λάβετε παρόμοια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας άλλα προγράμματα.

Όνομα αρχείου

Μόλις ετοιμάσετε την εικόνα προς μεταφόρτωση, φροντίστε να την ονομάσετε σωστά. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν ονόματα αρχείων για τον εντοπισμό και την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, με αποτέλεσμα αυτό να είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Εάν ονομάσετε ένα αρχείο με μια σειρά γραμμάτων και αριθμών, αυτό δεν δίνει στις μηχανές αναζήτησης καμία πληροφορία σχετικά με το τι απεικονίζει η εικόνα.

Ωστόσο, αν το αρχείο έχει ένα συγκεκριμένο όνομα όπως το “parisi-pyrgos-tou-aifel-panselinos” τότε αυτό μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και να ταξινομηθεί, ενώ η ονομασία του αρχείου σε “parisi” δεν περιγράφει την εικόνα πολύ καλά.

Τι πρέπει να κάνετε για κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας

Επιπλέον συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στο όνομα του αρχείου για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ενωτικά στο όνομα του αρχείου για να διαχωρίσετε τις λέξεις
  • ΞΕΧΑΣΤΕ τους Ελληνικούς χαρακτήρες! Κάθε φωτογραφία πρέπει να έχει σωθεί μόνο με λατινικούς χαρακτήρες. Η χρήση ελληνικών χαρακτήρων μπορεί να ενεργοποιήσει κρυμμένα bugs και να δημιουργήσει απίστευτα προβλήματα.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.